maanantai 8. tammikuuta 2018

Uusi projekti alkaa taas: Än yy tee ...kohta

Uusi vuosi ja uudet dieetit :) Tai ei niinkään uusi dieetti, vaan loppuvuonna hyväksi havaittu Fitfarmin Viimeiset 5 kiloa -valmennus. Olin niin tyytyväinen tuohon valmennukseen, etten nähnyt mitään syytä, miksi en lähtisi siihen uudelleen mukaan. Tuon projektin päätyttyä kirjoittamiani mietteitä voi lukea postauksesta "Mihin katosi 5 viikkoa".

Ostin valmennuksen uudelleen heti, kun tuli tieto, että uusi setti alkaa alkuvuonna. Viime viikkoina on kyllä tullut vastaan paljon muitakin varmasti hyviä vaihtoehtoja, joita olisi ollut mielenkiintoista kokeilla. Nettivalmennuksille on nyt otollinen aika, kun iso osa ihmisistä on taas tehnyt perinteiset uudenvuodenlupaukset kuntoilun aloittamisesta tai lisäämisestä.

Muista vaihtoehdoista houkuttelevimmalta kuulostavat Nanna Karalahden Hero-valmennukset ja Tikiksen Kesäkuntoon-valmennus. Ehkäpä jossain vaiheessa kokeilen vielä noitakin, mutta nyt seuraavat neljä viikkoa syön ja treenaan tuttuun tapaan Bullin ohjeiden mukaan.



Valmennuksen ruokaosiossa ei ole lähdetty keksimään pyörää uudelleen, vaan samoilla ohjeilla mennään. Ja miksipä ei. Tuo ruokavalio sisältää perusraaka-aineita ja vaihtoehtoja on annettu riittävästi. Mielellään sitä lähtee taas noudattamaan joulun ja vuodenvaihteen herkuttelujen jälkeen. Viimekertaisen valmennuksen loputtua kuvittelin, että jouluna sallin itselleni pari vapaasyöntipäivää, mutta muutoin jatkan terveellisellä tiellä. Eihän se kuitenkaan ihan noin sitten mennyt... Pakko myöntää, että olen taas lipsunut enemmän kuin piti, mutta ilokseni olen voinut todeta, että vaikutukset ovat olleet aiempaa lievempiä. Jouluisin minulla on ollut tapana kerätä helposti massaa muutama ylimääräinen kilo, mutta nyt en saanut edes yhtä kokonaista kiloa. Luulenpa, että syy löytyy siitä, että valmennuksen ruokavalion ansiosta kroppa on saatu paremmin käyntiin, jolloin se selviytyy aiempaa paremmin myös ajoittaisista epäterveellisestä aterioista (ja karkki- ja sipsipusseista). Loputtomiin nuo vaikutukset tuskin kuitenkaan kantavat, joten nyt on hyvä aika skarpata uudelleen.

Tuttujen ruokaohjeiden noudattaminen jatkui tänään aamulla. Treenit sen sijaan saavat vielä odottaa hetken, sillä olen ollut flunssan kourissa muutaman päivän, ja haluan palautua siitä ensin kunnolla. Vaivana on lähinnä yskä, joka valvottaa öisin, vaikeuttaa puhumista päivisin ja on vetänyt olon aivan naatiksi. Hengästyminen ei siis tule kuuloonkaan tässä kunnossa. Mutta uusittuja treeniohjeita olen innolla tutkinut ja opetellut, jotta salilla saa sitten keskittyä tekemiseen ohjeiden ihmettelyn sijaan.

Tsemppiä teille kaikille, joilla nyt tänään alkoi jokin valmennus!

Ja ihanaa maanantaita ihan kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti